Wdrożenie nowej technologii produkcji prozdrowotnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 – 2020, oś priorytetowa 3 Wsparcie innowacji w przedsiębiorstwach działanie, 3.2 Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R, poddziałanie 3.2.1 Badania na rynek.
Głównym celem projekt pn. „Wdrożenie nowej technologii produkcji prozdrowotnych wyrobów piekarniczo-cukierniczych” polega na wdrożeniu nowej technologii produkcji prowadzącej do wytworzenia znacząco ulepszonych technologicznie 3 produktów:
- pieczywa pszennego o obniżonej zawartości soli,
- wyrobu cukierniczego typu bułka drożdżowa o obniżonej zawartości cukru,
- wyrobu cukierniczego typu pączek o obniżonej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych. oraz 1 nowego innowacyjnego w skali świata produktu - buły z ciasta drożdżowego i francuskiego z nadzieniem roślinnym (roślinne mięso).
Wartość projektu wynosi 13 472 290.86 PLN, wkład funduszy Europejskich: 6 571 849.20 PLN
W ramach projektu: Wdrożenie nowej technologii produkcji prozdrowotnych wyrobów piekarniczo - cukierniczych w oparciu o opatentowaną technologię uzyskaną w wyniku badań naukowych wykonanych przez Centrum Rozwoju Firm Spożywczych w Legnicy opracowaliśmy innowacyjne w skali światowej następujące produkty:
|
Chleb pszenny z obniżoną zawartością soli
|
Bułka drożdżowa z obniżoną zawartością cukru
|
|
Pączek z obniżoną zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych
|
|
|
Bułka z ciasta drożdżowego z nadzieniem roślinnym (roślinne mięso)
|
Produkty dostępne od 1 grudnia 2023 w sklepach firmowych
Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój na lata 2014 – 2020, oś priorytetowa 3 Wsparcie innowacji w przedsiębiorstwach działanie, 3.2 Wsparcie wdrożeń wyników prac B+R, poddziałanie 3.2.1 Badania na rynek.
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE "CYMES" ADAM OŁÓW uzyskało wsparcie z Funduszy Europejskich na projekt nr POPW.01.04.00-20-0010/19 pn. „Audyt wzorniczy i strategia wzornicza jako element rozwoju Przedsiębiorstwa Produkcyjno-Handlowego "CYMES" Adam Ołów” objęty umową o dofinansowanie nr POPW.01.04.00-20-0010/19-00 z dnia 24.02.2020 r. w ramach Programu Operacyjnego Polska Wschodnia na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa I Przedsiębiorcza Polska Wschodnia, Działanie 1.4 Wzór na konkurencję
Celem projektu jest zwiększenie potencjału przedsiębiorstwa w zakresie umiejętnego zarządzania wzornictwem poprzez przeprowadzenie audytu wzorniczego i opracowanie strategii wzorniczej.
Wartość projektu: 51 660,00zł
Dofinansowanie: 35 700,00 zł
jakość wyrobów
Jakość naszych wyrobów kontrolowana jest na bieżąco. Uwagi można do nas przesyłać za pomocą formularza dostępnego na naszej stronie.
więcej →nasze wypieki
Pieczywo przez nas oferowane jest wypiekane na bazie naturalnych składników.
więcej →nasze sklepy
Sklepy firmowe oferują szeroki asortyment naszych wyrobów. Tam również trafiają nowości i edycje limitowane naszych wyrobów.
więcej →© 2014 PPH CYMES Adam Ołów
Wykonanie: DRE STUDIO Agencja kreatywna